Будівництво мостів у Запоріжжі: Укравтодор планує залучити кошти митного експерименту

Будівництво мостів у Запоріжжі: Укравтодор планує залучити кошти митного експерименту

Укрінформ
В.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак має намір запропонувати новому уряду залучити кошти митного експерименту на фінансування завершення будівництва мостових переходів через р. Дніпро у Запоріжжі.

Про це очільник Укравтодору сказав в коментарі кореспоненту Укрінформу під час сьогоднішнього візиту до Запорізької області.

«Є в мене така ідея: хочу запропонувати новому уряду, щоб залучити кошти митного експерименту на фінансування будівництва мостів у Запоріжжі. В попередні роки митний експеримент непогано спрацював. Мінфін проти цього, але хочемо запропонувати винятково продовжити митний експеримент у Запорізькій області, і спрямувати ці кошти виключно на завершення будівництва мостів. Можливо вдастся переконати, щоб зробити це як виняток. Для нас це було б дуже важливе джерело фінансування». - сказав Новак.

За його словами, будівництво мостових переходів триватиме близько 3-4 років. Загальна вартість проекту — 12-15 млрд грн.

«Тобто кожен рік нам нам необхідно десь 4 млрд гривень. Ми мусимо мати додаткове джерело, без цього швидко роботи ми не завершимо», - говорить керівник Укравтодору.

Він також нагадав, що точну вартість будівництва мостів можна буде сказати лише після того, як завершиться коригування проєкту.

Раніше, під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Запоріжжя, було зазначено, що на коригування технічної документації необхідно 30 млн грн. Цю суму на умовах співфінансування обіцяли виділити Укравтодор і Запорізька міська влада.

«Ми виділили 15 млн гривень. Ми підписали мемораднум про співпрацю з місцевою владою. Чекаємо додаткові 15 млн з боку міста. На 15 жовтня проєктна організація (ТДВ «Укрдіпродніпротранс» - ред.) має завершити коригування. Після цього, ми забезпечили невелике фінансування — 1,5 млн грн - на проведення тендеру на визначення підрядника, який добудує мости. Думаю, на початку наступного року будемо мати вже переможця. Підпишемо договір, і з початку будівельного сезону він вийде на будівельний майданчик», - зазначив Новак.

Читайте також: Керівник Укравтодору розповів, коли завершиться ремонт траси Запоріжжя — Маріуполь

Як повідомляв Укрінформ, мостові переходи через р. Дніпро у Запоріжжі почали будувати у 2004 році.

За дорученням Президента Зеленського перша черга об'єкта має бути побудована за два роки.

Так званий митний експеримент, ініційований Кабінетом міністрів України та затверджений постановою від 16 вересня 2015 р. №726, полягає у спрямуванні 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, м.Києві до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів із метою фінансування будівництва доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-