ДТЕК законтрактував 300 тисяч тонн газового вугілля з Південної Америки

ДТЕК законтрактував 300 тисяч тонн газового вугілля з Південної Америки

Укрінформ
Компанія ДТЕК законтрактувала 300 тис. тонн газового вугілля з Південної Америки для нормального проходження осінньо-зимового періоду.

Про це повідомили в компанії ДТЕК.

«Для проходження осінньо-зимового періоду ДТЕК також законтрактував 300 тис. тонн газового вугілля з Південної Америки. Через аварійний ремонт блоку АЕС та низький відпуск електроенергії іншими генераціями в червні-липні компанія спалила більше вугілля, ніж планувала, тому була вимушена імпортувати вугілля марки «Г», - ідеться у повідомленні.

Зазначено, що з 18 млн тонн вугілля, видобутого в Україні за сім місяців, 13 млн тонн видали на-гора шахтарі ДТЕК Енерго, і це значний внесок гірників у стабільну і безперебійну роботу української енергосистеми.

Майже 11 млн тонн вугілля газової марки видобули на шахтах Західно-Донбаського вугільного басейну, що входять до складу ДТЕК Павлоградвугілля. Ще понад 2 млн тонн - на копальнях ДТЕК Добропіллявугілля.

Загалом до кінця року гірники ДТЕК планують видобути понад 23 млн тонн вугілля, що стане надійною опорою енергосистеми майбутньої зими.

Читайте також: Електроенергія для промисловості з вересня подешевшає на 10-11% - Герус

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України, компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК становили 20 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-