В Україні запустили базу небезпечних товарів: техніка, будматеріали та іграшки

В Україні запустили базу небезпечних товарів: техніка, будматеріали та іграшки

Відео
Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі запустило базу небезпечної нехарчової продукції; на ресурсі вже розміщено інформацію про кілька видів товарів для дітей.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку на своїй сторінці у Facebook.

"Запущено всеукраїнську базу небезпечної нехарчової продукції від Мінекономрозвитку - наш аналог європейського Rapex. Що це дає споживачу? Можливість перевірити безпечність продукції, яка його цікавить. Зараз на ресурсі є декілька дитячих товарів. Вказано, який тип ризику несуть іграшки, як саме вони можуть зашкодити. Класну та корисну інформацію: як купувати онлайн безпечно, що робити у разі придбання небезпечної техніки чи іграшок, як і куди звертатись у випадку порушення прав. Контактні дані усіх органів ринкового нагляду та чітко вказану сферу їх повноважень", - ідеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що для бізнесу цей ресурс надає рекомендації щодо безпечного імпорту в легкому форматі, а також інформацію про те, як повідомляти державу про продукцію, що не відповідає вимогам безпечності, та загальні поради для виробників, розповсюджувачів та імпортерів іграшок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-