Обсяги молока екстра-класу за 5 років збільшилися в 2,6 разу - Мінагро

Обсяги молока екстра-класу за 5 років збільшилися в 2,6 разу - Мінагро

Укрінформ
Обсяги надходження молока екстра-класу на переробку за останні 5 років збільшилися в 2,6 разу, досягнувши у 2018 році майже 600 тис. тонн. 

Про це поінформувала заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час форуму “Безпечне молоко – це просто”, який відбувся в рамках XXXI Міжнародної агропромислової виставки ”Агро-2019”, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“За останні 5 років обсяги надходження молока на переробку екстра-класу збільшилися в 2,6 разу, досягнувши в 2018 році майже 600 тис. тонн. Тенденції до покращення якості молока мають стати невідворотними, адже вони націлені на забезпечення громадського здоров’я, зокрема через споживання якісної молочної продукції, виготовленої з безпечної сировини з дотриманням гігієнічних вимог і без залишків антибіотиків. Проте рухатися лише шляхом встановлення вимог неможливо, тому велика частина програм державної підтримки спрямована саме на стимулювання розвитку молочного сектору”, - сказала Ковальова.

За її словами, на сьогодні вже на шляху до отримувачів 324 мільйони гривень на дотації за утримання молодняку ВРХ, 275 млн грн – на дотації за утримання корів для 885 суб’єктів господарювання.

Заступник міністра зазначила, що впровадження наказу Мінагрополітики “Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів”, який набере чинності з 1 січня 2020 року, дозволить наблизити молочну галузь України до норм та практик Європейського Союзу, а також встановити єдині вимоги щодо безпечності, якості та гігієни при виробництві та введенні в обіг молока і молочних продуктів.

Читайте також: В Україні впроваджується єдиний державний реєстр ветеринарних документів

За даними Держстату, у 2018 році переробними підприємствами закуплено молоко-сировини екстра ґатунку – 21,6% проти 16,4% у 2017 році, вищого ґатунку – 38,1% проти 36,7%. Така тенденція відмічається і у першому кварталі 2019 року, коли переробними підприємствами було закуплено молоко-сировини екстра-ґатунку – 26,2% проти 22,3% у 2018 році, вищого ґатунку – 39,1% проти 40,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-