ПриватБанк подав на Коломойського до суду в США

ПриватБанк подав на Коломойського до суду в США

Оновлено
Укрінформ
Націоналізований державний "ПриватБанк" подав позов до суду в американському штаті Делавер на колишнього власника, олігарха Ігоря Коломойського.

Про це йдеться на сайті суду.

Як вказується на сайті суду, позов був поданий 21 травня 2019 року. Нині невідомо про терміни розгляду позову по суті.

За інформацією порталу law360, позов щодо Коломойського стосується можливого відмивання мільярдів доларів через підставні делаверські компанії, які купували підприємства і комерційну нерухомість в США.

Зазначається, що серед відповідачів, окрім Коломойського, також фігурують другий найбільший екс-власник ПриватБанку Геннадій Боголюбов та інвестиційні компанії олігархів.

Як повідомлялося, 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Читайте також: Коломойський програв Нацбанку суди на 2,6 мільярда - ЗМІ

Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн, а в червні 2017 року уряд вирішив внести в капітал банку ще 38,5 млрд грн на підставі аналізу НБУ і незалежного аудитора - EY.

Водночас 18 квітня цього року Окружний адміністративний суд Києва визнав переведення ПриватБанку в державну власність незаконною. У свою чергу в НБУ заявили, що оскаржуватимуть це рішення.

Загалом в судах, як в Україні, так і за кордоном, знаходяться близько 240 справ, пов’язаних з націоналізацією ПриватБанку і боргами його колишніх власників за кредити рефінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-