Гройсман: Якщо до 24 квітня

Гройсман: Якщо до 24 квітня "Нафтогаз" шантажуватиме Україну, я звільню Коболєва

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що керівництво НАК “Нафтогаз України” не є чесним тоді, коли стверджує, що уряд має скасовувати свої рішення для того, щоб була можливість знизити ціни на газ.

Про це він сказав журналістам під час робочої поїздки до м.Маріуполь Донецької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я вважаю, що "Нафтогаз України" дурить усьому суспільству голову, говорячи про те, що уряд має щось комусь скасовувати. Нічого уряду не має і не буде. Тому є постанова про ПСО (державне регулювання цін на газ — ред.), в якій покладені спеціальні обов’язки на Нафтогаз постачання газу населенню, і хай їх виконує. Є друга постанова, яка передбачає зниження цін на газ, хай теж це виконує. Якщо до 24 квітня НАК "Нафтогаз" буде шантажувати Україну і не дасть відповіді на пониження, я сказав, що звільню керівника Нафтогаз України”, - сказав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні уряду у середу Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що газ для населення з 1 травня 2019 року має подешевшати, інакше уряд ухвалить рішення про звільнення менеджменту НАК "Нафтогаз України".

Читайте також: Гройсман: Зупинка конкурсу на голову митниці — на 100% корупційна змова

АК «Нафтогаз України» 9 квітня звернулась до Кабінету міністрів України з проханням скасувати затверджене ним положення про покладення спеціальних обов’язків, яке вимагає підвищення ціни на газ для населення з 1 травня 2019 року, або внести відповідні зміни до нього. У Нафтогазі заявляють, що наразі для компанії є обов’язковим виконання вимог постанови КМУ №867 від 19.10.2018, яка затверджує положення про покладення спеціальних обов’язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу. У Нафтогазі заявили, що будуть змушені з 1 травня підняти ціну на газ для населення до 7184,8 грн (без ПДВ та транспортування), хоча ринкова ціна газу на травень, опублікована станом на 16 квітня Українською енергетичною біржею, становить 6800 грн за 1000 кубометрів з ПДВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-