Аналітик прогнозує, що ціна на газ взимку залишиться на нинішньому рівні

Аналітик прогнозує, що ціна на газ взимку залишиться на нинішньому рівні

Укрінформ
Ціна на газ в Україні цієї зими не підніметься до 12 грн за кубометр.

Про це повідомив фінансовий аналітик компанії "Альпарі" Максим Пархоменко в коментарі, який є в розпорядженні Укрінформу.

"Вчора Кабмін дозволив Нафтогазу знизити ціни на газ для населення. Причиною цього - ситуація на європейських ринках, де ціни на газ продовжують знижуватися і зараз знаходяться на мінімумі 2016 року. На даний момент, враховуючи низхідну тенденцію щодо цін, ми можемо прогнозувати, що до нового року нас не чекає чергове підвищення цін на газ. Вони залишаться на поточному рівні і становитимуть 8,5 грн, а не 12 грн за кубічний, як планувалося раніше", - вважає аналітик Альпарі.

За його даними, на найбільшому хабі TTF газ подешевшав до рівня 14,5 євро за мегават на годину.

"Зниження вартості газу зумовлено теплою зимою і веденням в дію атомних електростанцій в Японії, через що попит на газ в Азії істотно знизився", - зазначив Пархоменко.

Він наголосив, що в зв'язку з цим виробники почали знижувати ціни і відправляти газ в Європу.

Читайте також: Уряд зобов'язав Нафтогаз знизити ціну на газ для населення

"Найближчий до України хаб CZ VTP пропонує газ з постачанням завтра вже за 15,11 євро за мегават. При перерахунку на куб його вартість становитиме 0,1594 євро або приблизно 4,85 грн за куб. Однозначно, що стільки в Україні він коштувати не буде і потрібно додати до цього вартість логістики", - додав аналітик.

Як повідомляв Укрінформ, учора, 3 березня, Кабмін зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати газ дешевше, ніж за 8,55 грн за кубометр. Разом з тим, НАК з 1 квітня і так знизив ціну на газ для своїх споживачів у зв'язку зі зниженням цін на ринку. Ціна знизилася до 8,38 грн за кубометр за рахунок зниження маржі НАК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-