Фонд гарантування тимчасово призупинив виплати вкладникам банку «Хрещатик»

Фонд гарантування тимчасово призупинив виплати вкладникам банку «Хрещатик»

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб призупинив виплати вкладникам ПАТ «КБ «Хрещатик» гарантованої суми відшкодування.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування.

"Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 березня 2019 по справі № 826/3021/18 залишено без задоволення скарги Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та уповноваженої особи Фонду на ліквідацію ПАТ «КБ «Хрещатик» на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 27.12.2018 щодо відміни ліквідації ПАТ «КБ «Хрещатик. Враховуючи ситуацію, що склалася, виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів прийняла рішення також призупинити виплати вкладникам ПАТ «КБ «Хрещатик» гарантованої суми відшкодування", - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що зважаючи на це, виконавчою дирекцією Фонду з метою збереження активів банку та запобігання втрати їх вартості, а також для захисту прав вкладників та кредиторів банку було прийнято рішення про подовження повноважень уповноваженої особи Фонду на здійснення ліквідації ПАТ «КБ «Хрещатик» Марині Славкіній до настання однієї з двох обставин: прийняття Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду остаточного рішення по справі або погодження Національним банком України нових керівників банку та видачі ліцензії на здійснення банківської діяльності ПАТ «КБ «Хрещатик».

Читайте також: Націоналізація ПриватБанку: суд провів дебати у закритому режимі

Як повідомлялось, Національний банк України 2 червня 2016 року, за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, прийняв рішення № 46 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «КБ «Хрещатик».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-