Нафтогаз викупить

Нафтогаз викупить "спірний" газ в Укрнафти

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" придбає в ПАТ "Укрнафта" 2 млрд кубометрів "спірного" газу та ще 2 млрд кубометрів газу майбутнього видобутку. Кошти, отримані Укрнафтою, будуть витрачені на погашення податкового боргу компанії.
Про це повідомила Укрінформу прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Акціонери надали згоду на укладення контрактів щодо продажу Укрнафтою 4,062 млрд куб. м природного газу Нафтогазу. Відповідність умов цих договорів звичайним ринковим умовам підтверджена незалежним експертом - ТОВ «КПМГ-Україна», - йдеться у повідомленні.

Угодами передбачено, що Нафтогаз придбає 2,062 млрд кубометрів так званого "спірного" газу - оплатить обсяг, який надійшов від Укрнафти до ГТС у попередні періоди, а також 2 млрд кубометрів газу майбутнього видобутку.

У свою чергу, Укрнафта спрямує отримані гроші виключно на погашення податкового боргу, а також інших податкових зобов’язань, які виникнуть в процесі виконання угод.

Читайте також: Голову правління Укрнафти достроково звільняють з посади

"Це рішення спрямоване на погашення податкового боргу Укрнафти, що відкриє шлях до збільшення інвестицій, модернізації виробничих активів та сталого зростання обсягів видобутку вуглеводнів", - наголосили у Нафтогазі.

Як свідчать дані ДФС, Укрнафта з середини червня до початку 2019 року наростила податковий борг перед держбюджетом на 1,62 млрд грн - до 14,609 мільярда гривень. Загальний борг ПАТ "Укрнафта" досягнув 16,4 млрд грн. Це 16% усього податкового боргу. Компанія називає погашення цього боргу пріоритетом номер один на 2019 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-