Справу про повернення державі ЗТМК Фірташа завернули на друге коло

Справу про повернення державі ЗТМК Фірташа завернули на друге коло

Укрінформ
Справу стосовно повернення у власність державі Запорізького титано-магнієвого комбінату направлено на новий розгляд до суду першої інстанції. Відповідне рішення ухвалив Касаційний господарський суд у складі Верховного суду 22 березня.

Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

"Суд скасував рішення господарського суду Запорізької області від 9 липня 2018 року, яким суд першої інстанції повністю задовольнив позов керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в інтересах держави до Компанії “Толексіс Трейдинг Лімітед” та ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат” щодо розірвання договору про заснування цього товариства та повернення державі цілісного майнового комплексу комбінату, а також постанову Центрального апеляційного господарського суду від 12 грудня 2019 року, якою вказане рішення залишено в силі", - йдеться у повідомленні.

Тобто своїм рішенням суд частково задовольнив касаційні скарги відповідачів та, незважаючи на наведення прокурорами обґрунтованих заперечень проти поданих скарг, вирішив направити справу на новий розгляд до суду першої інстанції, зазначили у САП.

Читайте також: САП просить Гройсмана допомогти з планом повернення ЗТМК у держвласність

У відомстві наголосили, що мотиви такого рішення, з огляду на оголошення лише його резолютивної частини, наразі невідомі та будуть повною мірою оцінені Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою після ознайомлення з повним текстом.

"Такий результат касаційного розгляду справи викликає не тільки здивування, з огляду на врахування всіх доводів відповідачів судами попередніх інстанцій та належного обґрунтування їх відхилення у відповідних рішеннях, а й глибоке занепокоєння через продовження нарощування боргових зобов’язань поточним менеджментом підприємства, фактично підконтрольним приватному інвестору, в умовах повної бездіяльності та споглядальної позиції Фонду державного майна України як засновника та учасника цього товариства", - вказують у САП.

У прокуратура наголошують, що на теперішній час в задоволенні позову САП не відмовлено, натомість наведеним у ньому доводам має бути надана повторна оцінка. Таким відтермінуванням на невизначений строк повернення комбінату державі, створено ризики повного знищення його матеріального-технічної бази та пряму загрозу економічній безпеці й обороноздатності України.

Як повідомлялося, у грудні 2018 року Титано-магнієвий комбінат, який належав олігарху Дмитру Фірташу, через суд повернули державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-