Авіакатастрофа в Ефіопії: SkyUp не відмовлятиметься від придбання Boeing 737 MAX

Авіакатастрофа в Ефіопії: SkyUp не відмовлятиметься від придбання Boeing 737 MAX

Укрінформ
Авіакатастрофа в Ефіопії не вплине на рішення української авіакомпанії SkyUp Airlines про придбання Boeing 737 MAX 8, які компанія має отримати у 2023 році.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив генеральний директор SkyUp Airlines Євгеній Хайнацький.

"Ситуація в Ефіопії не вплине на рішення авіакомпанії SkyUp Airlines про придбання Boeing 737 MAX 8. Ми маємо у своєму розпорядженні достатньо часу для збору інформації про результати розслідування до введення в експлуатацію повітряних суден даного типу", - сказав він.

Хайнацький додав, що SkyUp Airlines вже поспілкувалася з представниками корпорації Boeing і домовилися про надання авіакомпанії повної інформації про підсумки розслідувань як індонезійської, так і ефіопської авіакатастроф.

"Також корпорація Boeing зобов’язалася розробити та надати рекомендації та інструкції про впровадження додаткових процедур при експлуатації повітряних суден серії МАХ після висновків, отриманих у результаті розслідування міжнародних комісій", - додав Хайнацький.

Він також зауважив, що SkyUp Airlines створила робочу групу зі співробітників виробничих підрозділів, яка відслідковуватиме, збиратиме і оброблятиме інформацію про інциденти з літаками Boeing 737 MAX, для вироблення плану подальших дій.

Як повідомляє NHK, модель 737 є лідером за обсягами продажу в світі, а модифікація Max 8 з підвищеною ефективністю витрати палива - центральним елементом у стратегії конкуренції Boeing c продукцією компанії Airbus. Однак зараз під питанням опинилася безпеку цього літака.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines Boeing 737 Max 8, що прямував з Аддис-Абеби до Найробі. Загинули всі, хто був на борту, а це 157 осіб . Точні причини катастрофи поки невідомі. У понеділок слідчі знайшли бортовий самописець з лайнера та почали над ним працювати.

Читайте також: Катастрофа в Ефіопії: Австралія тимчасово припиняє польоти Boeing 737 МАХ

Також у жовтні минулого року розбився такий же літак авіакомпанії Lion Air в Індонезії.

Австралія, Китай, Сінгапур, Індонезія, мексиканський перевізник Aeromexico та ще кілька компаній ухвалили рішення призупинити використання літаків Boeing 737 Max 8 після катастрофи літака цієї моделі в Ефіопії.

Плани на використання моделі Boeing 737 MAX 8 є в МАУ та SkyUp Airlines.

Компанія SkyUp у 2018 році підписала контракт на покупку п'яти літаків серії МАХ, а конкретно серії МАХ 8 з них - два. Поставки п'яти нових літаків очікуються в 2023 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-