Із Харкова запустили регулярні рейси в Шарджу

Із Харкова запустили регулярні рейси в Шарджу

Фото
Укрінформ
Міжнародний аеропорт "Харків" у рамках реалізації стратегії розширення мережі міжнародних перельотів офіційно відкрив регулярне сполучення Харків-Шарджа (ОАЕ).

Як повідомили Укрінформу в прес-службі аеропорту, який входить до групи DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського, перший рейс відправився 2 березня цього року з повним завантаженням.

"Ми раді, що наша співпраця з авіакомпанією SkyUp Airlines продовжує приносити плоди, і сьогодні відкрилися прямі рейси з Харкова в ОАЕ. Нарівні з запуском двох нових регулярних напрямків з Харкова в Шарджу та Одесу, SkyUp Airlines також базуватиме в нашому аеропорту одне зі своїх повітряних суден - Boeing 737. Наявність бази SkyUp в аеропорту "Харків" стане додатковою перевагою для відкриття ще більшої кількості нових напрямків, а також надання більш зручного графіка польотів, що, безсумнівно, має порадувати наших пасажирів", - зазначив Володимир Васильченко, генеральний директор компанії-оператора Міжнародного аеропорту "Харків" "Нью Системс АМ".

Читайте також: SkyUp змінює "прописку" в Києві

Рейси у напрямку Харків-Шарджа виконуються на комфортабельному Boеing 737-800 NG, розрахованому на 189 пасажирських місць. Цей борт отримає постійне базування в міжнародному аеропорту "Харків".

Квитки на рейси Харків-Шарджа доступні до продажу на сайті авіакомпанії. Перельоти здійснюються щотижня по суботах: з Харкова в Шарджу - о 10:30, вильоти з аеропорту Шарджі в Харків - о 18:40.

Як зазначив генеральний директор компанії SkyUp Airlines Євген Хайнацький, восени компанія планує запуск регулярних авіарейсів Харків-Дубай-Харків після завершення ремонтних робіт в аеропорту Дубай. "Таким чином, ми продовжуємо реалізацію стратегії розширення польотної програми SkyUp Airlines", - сказав він.

Шарджа - третє за величиною місто ОАЕ з населенням близько 900 тисяч осіб. Воно розташоване на березі Перської затоки на відстані близько 20 км від одного з ключових туристичних і ділових центрів країни - Дубая. Шарджа пропонує туристам величезний вибір висококласних готелів, чисті пляжі і розвинену інфраструктуру для розваг і відпочинку.

Міжнародний аеропорт "Харків" (МАХ)", який входить до групи DCH, був побудований у ході підготовки Харкова до проведення Євро-2012 в форматі приватно-державного партнерства. Інвестиції Ярославського в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, перевищили 107 млн ​​дол. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію аеродрому, що належить йому.

Харківський аеропорт відкрив регулярне сполучення з Шарджі (ОАЕ)

За 2018 рік пасажиропотік МАХ досяг рекордної позначки 962 тис. осіб. Серед авіакомпаній, які здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, - Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, LOT, SkyUp тощо.

У 2018 року міжнародний аеропорт "Харків" відкрив 6 нових регулярних рейсів у Лондон, Відень, Дортмунд, Катовіце, Гданськ і Вроцлав, а також сезонні рейси в Тбілісі, Батумі, Мілан, Барселону, Ріміні і Бургас. У 2019 аеропорт Харкова відкриє нові міжнародні рейси до Кракова, Риму і Мілану, Баку, на внутрішніх авіамаршрутах - переліт Харків-Одеса. Загальна кількість вильотів у 2018 році досягла 4 653, і в 2019 році продовжить зростати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-