Фонд гарантування продає пул активів Брокбізнесбанку за 257 мільйонів

Фонд гарантування продає пул активів Брокбізнесбанку за 257 мільйонів

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у березні виставляє на продаж активи АТ «Брокбізнесбанк» за 256,94 млн гривень за принципом "один банк - один пул".

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"22 березня 2019 року у системі ProZorro.Продажі відбудуться торги з реалізації пулу активів АТ «Брокбізнесбанк» стартовою ціною 256,94 млн грн (балансова вартість активів – 23 829,31 млн грн). До його складу увійшли права вимоги та інші майнові права за 493 кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання, права вимоги за 204 кредитними договорами, що укладені з фізичними особами і забезпечені іпотекою", - йдеться в повідомленні.

Також до пулу ввійшли права вимоги на основні засоби, нерухоме майно, дебіторська заборгованість та майнові права за дебіторською заборгованістю.

Читайте також: Інвестиції у приватизовані об‘єкти перевищили 21 мільярд - ФДМУ

Зазначається, що лот був зібраний за принципом "один банк – один пул". Спочатку активи виставлялися на індивідуальних торгах у системі ProZorro.Продажі (більшість – неодноразово), але не були викуплені. Згодом ці ж активи не були придбані у складі пулів, сформованих за видами активів (кредити юридичних осіб, кредити фізичних осіб, нерухомість, основні засоби). Торги за вказаним лотом пройдуть за голландською моделлю аукціону з поетапним зниженням ціни, що буде визначена ринком, за результатами відкритого аукціону.

Як відомо, ліквідація АТ «Брокбізнесбанк» почалась 11 червня 2014 року. Цього року Фонд гарантування планує завершити ліквідацію. Станом на кінець лютого 2019 року, вкладники банку отримали понад 2 602,23 млн грн у межах виплати гарантованої суми відшкодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-