Спецдозволи на надра можна буде отримати лише через електронні торги - Кирилюк

Спецдозволи на надра можна буде отримати лише через електронні торги - Кирилюк

Укрінформ
Спеціальні дозволи на користування надрами до 1 грудня 2019 року можна буде отримати лише через електронні торги.

Про це на засіданні Уряду сказав т.в.о. голови Державної служби геології та надр Олег Кирилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми запустили систему електронних торгів. З 1 січня 2019 року по 1 грудня лише електронні торги надаватимуть можливість отримати спецдозволи. Скасовано пункти апробацій для вуглеводнів – тепер не можна буде отримати спецдозвіл на підставі геологічної оцінки. Ми відмінили плату за продовження спецдозволів, забезпечили прозорість роботи служби, спростили розпорядження геологічною інформацією", - розповів Кирилюк.

Він зазначив, що за 2 роки Держгеонадра виконали 90% завдань плану заходів щодо реалізації концепції розвитку газовидобувної галузі до 2020 року.

"Ми удосконалили правила доступу до надр", - підкреслив Кирилюк.

За його словами, Держгеонадра уже підготували 17 нафтогазових ділянок з прогнозованими ресурсами більш, ніж 92 млрд кубометрів газу та 16 млн тонн нафти.

"Стартова ціна лотів сягає від 5 до 500 млн грн. В рік можна видобувати від 2 до 5 млрд кубометрів газу. Перший аукціон має відбутися за тиждень, 6 березня. Виставлено 10 нафтогазових ділянок. Другий аукціон відбудеться 29 квітня. Виставлено 7 нафтогазових ділянок. На погодженні з Мінприроди ще 9 ділянок", - додав Кирилюк.

Читайте також: Підготовку до перших електронних торгів Держгеонадр пройшла прозоро - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, у свою чергу, відзначив, що 5 млрд кубометрів газу - це саме той обсяг, якого не вистачає Україні, щоб виконати програму 20/20.

Як повідомлялось, у травні 2016 року компанія "Укргазвидобування" презентувала Кабміну програму 20/20 - проект збільшення видобутку природного газу до 2020 роки з 14,5 млрд кубометрів до 20 млрд кубометрів на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-