Ціна активів Златобанку

Ціна активів Златобанку "на папері" виявилась у 6 разів вищою за реальну

Укрінформ
Реальна вартість активів АТ «Златобанк» не перевищила 1,6 млрд грн при балансовій вартості у 9,5 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"При балансовій вартості активів у 9,5 млрд грн їх реальна вартість, за оцінкою незалежних суб’єктів оціночної діяльності, не перевищила 1,6 млрд грн (у майже 6 разів менше балансової)", - йдеться в повідомленні.

При цьому загальна сума акцептованих кредиторських вимог до АТ «Златобанк» становить 6,8 млрд грн, а сума гарантованих вкладів, яку Фонд уже виплатив вкладникам (станом на 01.02.2019), становить 826,3 млн грн.

На момент запровадження тимчасової адміністрації в АТ «Златобанк» обліковувалось понад 360 кредитних договорів більш як на 9,13 млрд грн. За більшістю з них заборгованість на той час уже була прострочена, і станом на 1 січня 2019 р. погашено кредитів всього на 137,46 млн грн.

1,4 млрд грн кредитів було видано банком взагалі без застави, а частина тих, що були забезпечені заставою, втратили її шляхом укладання менеджментом банку низки угод, що мають ознаки фіктивності.

Уповноваженою особою Фонду було виявлено нікчемних правочинів на загальну суму 1,1 млрд грн, 4,3 млн дол США та 306,7 тис. євро.

Загалом із застави чи іпотеки банку було виведено ліквідного майна більш як на 1,6 млрд грн.

Читайте також: Фонд гарантування у березні продаватиме черговий пул активів

Як повідомляв Укрінформ, АТ «Златобанк» був визнаний неплатоспроможним відповідним рішенням правління Національного банку України від 13 лютого 2015.

14 лютого 2015 у банку запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-