Можливість обміну валюти онлайн знизить попит на готівковому ринку - аналітики

Можливість обміну валюти онлайн знизить попит на готівковому ринку - аналітики

Укрінформ
Можливість обміну валюти онлайн знизить попит на обмін валют на готівковому ринку і, як наслідок, кількість обмінників у середньостроковій перспективі буде знижуватися, і до кінця року може скоротитися на чверть.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив аналітик фінкомпанії Альпарі Максим Пархоменко.

"Нововведення щодо обміну валют - це можливість проводити ці операції онлайн. Воно в свою чергу дасть змогу безпосередньо обмінювати кошти за комерційним курсом, що знизить попит на обмін валют на готівковому ринку. Курс валют у цьому випадку буде більш вигідним, і для клієнтів це буде однозначним плюсом. Кількість обмінників у середньостроковій перспективі буде знижуватися. І до кінця року може скоротитися на чверть", - сказав Пархоменко.

Читайте також: НБУ здійснюватиме міжміські перевезення валютних цінностей

Він також зазначив, що "білі" операції за рахунок своєї простоти будуть збільшувати потік у банки.

"І потенційно до кінця року можуть відкусити в обмінників до половини ринку, який, наразі, оцінюється на рівні 1 млрд доларів на місяць", - додав Пархоменко.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Національному банку розраховують, що більшість великих банків пропонуватимуть фізичним особам послугу онлайн-купівлі іноземної валюти. При цьому додали, що не думають, що все населення готове купувати валюту онлайн, оскільки треба розуміти як працювати з цим інструментом і при цьому турбуватися про зникнення обмінників як таких не слід. Адже вони працюють не лише з населенням, але і з "сірим" і "чорним" ринками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-