На Закарпатті щодня розмитнюють 200 авто на євробляхах

На Закарпатті щодня розмитнюють 200 авто на євробляхах

Укрінформ
На митних постах Закарпатської митниці ДФС в середньому протягом дня розмитнюють 200 транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Станом на 22 січня в області оформлено понад 4, 5 тисячі таких автомобілів.

Про це інформує прес-служба Закарпатської митниці ДФС.

"На митних постах Закарпатської митниці ДСФ в середньому протягом дня здійснюють оформлення 200 транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Загалом із 25 листопада 2018 року, після внесення змін у податкове і митне законодавство, станом на 22 січня 2019 року в Закарпатській митниці ДФС оформлено 4770 транспортні засоби громадян. Це принесло до держбюджету надходжень понад 304 млн грн. Середня митна вартість таких авто становила 3600 доларів США", - йдеться в повідомленні.

На внутрішніх митних постах Закарпатської митниці ДФС фахівці відомства надають консультативні послуги громадянам з питань оформлення автомобілів.

Як повідомлялося, з 21 грудня 2018 року почав діяти Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на території України.

Протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності законом про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, крім електромобілів, до акцизного податку буде застосовано коефіцієнт 0,5. Зазначений коефіцієнт застосовується у разі ввезення одного легкового автомобіля однією фізичною особою для власного використання. Пільговий період закінчується через 90 календарних днів з дня набуття чинності відповідним законом, а саме – 22 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-