НБУ затвердив перелік банків-учасників валютної інтервенції

НБУ затвердив перелік банків-учасників валютної інтервенції

Укрінформ
Нацбанк затвердив перелік банків-учасників валютної інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу у І кварталі 2019 року. 

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Згідно з критеріями відбору банків, у такій формі валютної інтервенції можуть брати участь 20 установ, які за підсумками попереднього кварталу мали найкращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку. Цей загальний рейтинг розраховується на основі місця банку в кожному з трьох складових рейтингів, побудованих за трьома прозорими критеріями: обсяг операцій банку з купівлі та продажу іноземної валюти з іншими суб’єктами ринку та Національним банком (питома вага місця в цьому рейтингу в обрахунку загального рейтингу становить 50%), обсяг операцій банку з клієнтами з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти (питома вага місця в цьому рейтингу – 30%), обсяг активів банку (питома вага місця в цьому рейтингу – 20%)", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до вказаних критеріїв, у I кварталі 2019 року до переліку банків-учасників валютної інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу було додано ПАТ "Банк Інвестицій та Заощаджень" і виключено АТ "Банк Кредит Дніпро".

Читайте також: НБУ може повністю скасувати норму обов'язкового продажу валюти експортерами

Таким чином, у січні-березні 2019 року брати участь у таких інтервенціях зможуть наступні фінансові установи: АТ "Альфа-Банк", АТ "Банк Альянс", ПАТ "Банк Інвестицій та Заощаджень", ПАТ "КБ "Глобус", ПАT "ІНГ Банк Україна", АКБ "Індустріалбанк", ПАТ "Креді Агріколь Банк", АТ "ОТП Банк", АТ "Ощадбанк", Акціонерний банк "Південний", АТ КБ "Приватбанк", ПАT "ПУМБ", АТ "Райффайзен Банк Аваль", АТ "Сбербанк", АТ "Сітібанк", АТ "ТАСкомбанк", АБ "Укргазбанк", АТ "Укрексімбанк", АТ "УкрСиббанк" та ПАТ "Укрсоцбанк".

Як відомо, інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу були запроваджені відповідно до Стратегії валютних інтервенцій Національного банку на 2016-2020 роки і проводяться з початку 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-