Гройсман: Україна зацікавлена в авторитетному партнері для управління ГТС

Гройсман: Україна зацікавлена в авторитетному партнері для управління ГТС

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про зацікавленість української сторони в пошуку сильного партнера для спільного управління українською газотранспортною системою (ГТС).

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми зацікавлені в пошуку серйозного авторитетного партнера для спільного управління газотранспортною системою з Європейського Союзу, Сполучених Штатів", - сказав Гройсман.

Прем'єр також зазначив, що очікує в січні 2019 року одержати від НАК "Нафтогаз України" остаточний графік проведення поділу (анбандлінгу), який буде затверджено їх наглядовою радою.

"Він (новий оператор - ред.) повинен до цього часу бути вже сертифікований за європейським законодавством. Я хотів би, щоб ми в результаті отримали справжнього сильного гравця на європейському газовому ринку", - підкреслив Гройсман, додавши, що саме з цим пов'язаний інтерес в пошуку серйозного партнера для спільного управління ГТС в Україні.

Читайте також: Зарплата глави "Нафтогазу" має бути знижена — Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, консорціум з європейськими партнерами для управління українською газотранспортною системою може з'явитися вже в першому півріччі 2019 року. Про це 1 жовтня нинішнього року заявляв голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, додаючи, що переговори про консорціум "дуже активні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-