Закупівлі під контролем: YouControl інтегрувався з DOZORRO

Закупівлі під контролем: YouControl інтегрувався з DOZORRO

Укрінформ
Інформаційно-аналітична платформа для бізнесової аналітики YouControl і онлайн-платформа громадського контролю державних тендерів у Prozorro - Dozorro, запустили спільно розроблений інструмент.

Про це повідомляється на сайті YouControl.

"У результаті кооперації з’явився новий спільно розроблений інструмент ‒ зв’язки між замовником та учасником та між кількома учасниками закупівель. Цей інструмент буде надзвичайно корисним для журналістів-розслідувачів, громадських активістів та органів контролю, які займаються публічними закупівлями. Окрім цього, він допоможе учасникам торгів знаходити в них ознаки змови та успішно оскаржувати їх, спираючись на докази", - йдеться в повідомленні.

Аби скористатися новим інструментом, необхідно на порталі DOZORRO в розділі "Пошук" обрати потрібні закупівлі за наявними фільтрами - замовником, регіоном тощо. Серед фільтрів також буде поле “Ризики”, де можна відзначити такі індикатори, як “YouControl: наявні зв'язки учасників” та “YouControl: наявні зв'язки організатора з учасниками”. За цими критеріями буде сформовано список торгів.

Читайте також: НБУ подав позов проти Коломойського

В результаті можна побачити усі виявлені зв’язки. Це можуть бути однакові ПІБ, телефони, адреси, засновники, бенефіціари, філіали тощо.

“Мені дуже подобаються інструменти, які дають можливість громадянам контролювати ефективність роботи державного сектору. Чим зручніше буде перевіряти чиновників і держпідприємства, тим якіснішим буде громадський контроль, а значить люди будуть частіше долучатися до нього. Думаю, це сприятиме формуванню нетерпимості до корупції і, як наслідок, її зниженню”, - зазначив засновник та CEO YouControl Сергій Мільман.

“Ми очікуємо, що новий функціонал допоможе економити час і сили замовникам для перевірки учасників. Також він стане в нагоді підприємцям, які готують скарги до АМКУ, та самим працівникам Антимонопольного комітету, які аналізують звернення”, - додав продакт-менеджер Dozorro Андрій Кучеренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-