Продаж Укргазбанку: НБУ очікує активізації після свят

Продаж Укргазбанку: НБУ очікує активізації після свят

Укрінформ
У Національному банку розраховують, що після новорічних свят робота щодо приватизації АБ "Укргазбанк" активізується та згодом відбудеться входження до капіталу банку міжнародних стратегічних інвесторів.

Про це під час "Презентації звіту про фінансову стабільність" сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно Ощадбанку та ПриватБанку - то це (входження до капіталу міжнародних стратегічних інвесторів - ред.) планувалось не в 2018 році. Там ведеться певна робота, і слід пам'ятати, що не прийняття закону про корпоративне управління в державних банках було б перешкодою до того, що наші міжнародні партнери продовжили б розглядати питання про входження в капітал. Що стосується Укргазбанку, то там робота ведеться. Напевно, що до кінця цього року це вже неможливо буде зробити, але сподіваюсь, що в наступному році відразу після всіх свят робота активізується, і ми дочекаємось нарешті цього (входження до капіталу міжнародних стратегічних інвесторів - ред.)", - сказала Рожкова.

Читайте також: Цьогоріч прибуток Укргазбанку вже становить 688 мільйонів

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Міністерстві фінансів України очікують, що приватизація АБ "Укргазбанк" та ПАТ КБ "ПриватБанк" відбудеться у строк до 2020 та 2022 років відповідно, шляхом продажу міжнародним стратегічним інвесторам або через первинне публічне розміщення акцій (IPO).

Держава буде шукати можливість для реалізації міноритарного пакета акцій АБ "Укргазбанк" міжнародній фінансовій установі у найближчій перспективі.

Разом з тим, менеджмент Ощадбанку працює у напрямку співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема з ЄБРР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-