Цього тижня долар подешевшає — експерти

Цього тижня долар подешевшає — експерти

Укрінформ
Курс долара до кінця цього тижня знизиться. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень на рівні 27,6 грн, а готівковий долар у банках - близько 27,6/27,8 грн.

Про це йдеться у релізі Альпарі, який є у розпорядженні Укрінформу.

"На тижні, який розпочався, ми чекаємо на зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,6 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,6/27,8 грн", - йдеться в повідомленні.

В Альпарі відзначають, що з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлюваний НБУ, знизився з 28,22 грн до 27,82 грн (-1,4%). На ринку спостерігається зростання продажів валюти з боку експортерів з одночасним стисканням гривневої ліквідності. НБУ довелося навіть вийти у понеділок на міжбанк з купівлею валюти, без його дій "зелений" коштував би ще менше. Очевидно, що і в секторі готівкової валюти переважає пропозиція.

Читайте також: Пинзеник розповів, чому курс гривні в грудні щороку знижується

Таким чином, чистий попит на готівкову валюту становив у листопаді $90,5 млн. Можна лише припустити, що велика частина цього попиту прийшла на кінець місяця, коли після інциденту в Керченській протоці спостерігалася панічна купівля валюти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-