Фонд гарантування продає пул активів банків за стартовою ціною 1,5 мільярда

Фонд гарантування продає пул активів банків за стартовою ціною 1,5 мільярда

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на продаж виставляє пул активів двадцяти одного банку за стартовою ціною 1,5 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«На торги виставлено активи 21 банку стартовою ціною 1,5 млрд грн., підготовлені до продажу ТОВ «Ексіто Партнерс і Коен Україна», - йдеться в повідомленні.

У Фонді зазначають, що на продаж виставлено пул, що складається з активів 21-го банку: ПАТ «ВіЕйБі Банк», ПАТ «Банк «Софійський», АТ «Дельта Банк», ПАТ «Енергобанк», АТ «Банк «Фінанси та Кредит», АТ «Фортуна-банк», ПАТ «Банк Михайлівський», ПАТ «Банк «Київська Русь», ПАТ «Інтеграл-банк», ПАТ Банк «Контракт», ПАТ «Банк Національний Кредит»,  ПАТ «Банк Петрокоммерц-Україна», ПАТ «Авант-Банк», АТ «Артем-Банк», ПАТ «Укргазпромбанк», ПАТ «ВБР», ПАТ «Платинум Банк», ПАТ «ЮСБ Банк», АТ «КБ «Експобанк», ПАТ «КБ «Хрещатик» та АТ«Імексбанк».

Читайте також: Фонд гарантування продовжує виплати вкладникам двох банків

До складу пулу ввійшли права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб'єктами господарювання та фізичними особами, векселі і дебіторська заборгованість. 66% забезпечення розташовано в Києві та Київській області. Серед ключових активів, які включені до складу пулу: завод з виготовлення полімерної продукції, нафтові активи, земля, житлова, комерційна і складська нерухомість у Київській області. Також є тваринницьке господарство на Рівненщині та гранітний кар'єр на Хмельниччині.

Усі активи, що потрапляють до складу пулу, були неодноразово виставлені на індивідуальні торги у системі ProZorro.Продажі і навіть після пониження ціни до 20% від номіналу не були продані.

Балансова вартість активу становить 8,3 млрд грн. У даному випадку вперше торги будуть стартувати з ціни на 20% нижчої за номінальну і можуть знизитись до 4%.

Електронний аукціон розпочинається 20 грудня з 9-30 год. до 10-00 год. Автоматичне покрокове зниження ціни лоту - розпочинається в проміжок часу з 9-30 год. до 10-00 год. та завершується в проміжок часу з 16-15 год. до 16-45 год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-