Гройсман: Фонд енергоефективності запрацює у другому кварталі наступного року

Гройсман: Фонд енергоефективності запрацює у другому кварталі наступного року

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує, що Фонд енергоефективності запрацює у другому кварталі наступного року і стане ефективним інструментом енергозбереження.

Про це він заявив під час Години запитань до уряду в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Що стосується Фонду енергоефективності, там є прозора і водночас об'ємна процедура обрання Наглядової ради. Ми очікуємо, що у другому кварталі Державний фонд енергоефективності запрацює", - сказав Гройсман

Він додав, що уряд бачить величезний потенціал у роботі цього Фонду. Він спрогнозував, що в ньому можна буде за допомогою міжнародних партнерів та ресурсів місцевих бюджетів акумулювати "порядку 10 млрд і більше", які будуть доступні для заходів з енегоефетивності для всіх громадян.

"Тому вже з наступного року це буде зовсім інший, більш ефективний інструмент", - вважає прем'єр-міністр. 

Читайте також: Гройсман про ухвалення бюджету-2019: Маємо збалансований і реалістичний документ

У свою чергу віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко поінформував, що наразі опрацьовується питання запуску разом з мультидонорським фондом 10 пілотних проектів уже по процедурі Фонду енергоефективності.

"Ми хочемо подивитися, як працює процедура, як працює проект і яким чином ОСББ пройдуть ту маршрутну карту, яка є не досить простою, але повинна бути досить ефективною", - зазначив Зубко. 

Як повідомлялося, на виконання Закону України "Про Фонд енергоефективності" та постанови Кабінету міністрів України від 23 травня 2018 року №582 "Про затвердження Порядку обрання, призначення та звільнення членів Наглядової ради державної установи "Фонд енергоефективності" Мінрегіон своїм наказом створив Комісію з відбору незалежних членів наглядової ради державної установи "Фонд енергоефективності" та затвердив її склад. До складу Комісії увійшли по одному представнику від Мінрегіону, Секретаріату КМУ, Мінфіну та три представники від донорів - два від Європейської Комісії та один представник від уряду Німеччини. Крім того, за рішенням Комісії до її роботи долучено професійного консультанта з підбору персоналу.

Підготовку Фонду енергоефективності до повноцінного запуску має бути завершено до кінця 2018 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-