Мала приватизація уже принесла бюджету майже 412 мільйонів - МЕРТ

Мала приватизація уже принесла бюджету майже 412 мільйонів - МЕРТ

Відео
Укрінформ
Аукціони з малої приватизації через електронну систему ProZorro.Продажі принесли державі майже 412 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі на своїй сторінці у Facebook.

«Вже майже 412 мільйонів грн принесли державі аукціони з малої приватизації. За цей час було продано 307 об'єктів», - ідеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що наразі найдорожчий проданий лот - Львівський "Дослідний завод "Хвиля". Його придбали за 60 мільйонів, що на 47 мільйонів грн більше від початкової вартості. Ще один цікавий об'єкт, який знайшов свого власника, - ДП "Хмельницький завод залізобетонних конструкцій". Майновий комплекс виставили за 415 тисяч грн, а придбали його за 9 мільйонів.

«І навіть Ленін таки пішов з молотка на прозорому аукціоні! Між іншим, за такий от лот змагалося 14 учасників. А переможець, замість 45 (тис. грн - ред.) початкових, віддав 220 тис. грн», - зазначають у Мінекономрозвитку.

Читайте також: Мінфін залучив до бюджету 1,05 мільярда від продажу держоблігацій

Як повідомляв Укрінформ, згідно із законом України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набрав чинності в березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro.Продажі. Йдеться про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об'єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади. 

Наприкінці жовтня Семенівська міська рада Чернігівської області через електронний аукціон ProZorro.Продажі продала бронзовий пам'ятник Леніну вагою 2,5 тонни.

Відео: МЕРТ, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-