У Мистецькому арсеналі розгорнуто «Музей залізниці»

У Мистецькому арсеналі розгорнуто «Музей залізниці»

Укрінформ
Вся більш як 150-літня історія залізничного транспорту України – на одній ювілейній виставці

Виставкову галерею «Музей залізниці» розгорнуто в Мистецькому арсеналі столиці з нагоди Дня залізничника України. Як передає кореспондент Укрінформу, експонати виставки розташовані у чотирьох виставкових залах і демонструють шлях залізниці з минулого в майбутнє тривалістю 157 років.

Управління соціальної політики ПАТ «Укрзалізниця», яке організувало експозицію, підійшло до заходу креативно, і крім цікавих екскурсів в історію створення потягів та розгорнутих інформаційних стендів, запропонували відвідувачам ще й інтерактивні експонати, а також можливість потрапити у віртуальну реальність майбутнього залізниці – одягнувши спеціальні окуляри, бажаючі потрапляли до справжньої кабіни машиніста.

Гостям «Музею залізниці» також показали, як майже століття тому виглядало купе першого класу: м’які оксамитові сидіння, вишукані люстри та різьблені столики – сьогоднішні купе СВ можуть лише позаздрити вбранню своїх попередників. Раніше вагони першого і другого класів відрізнялися ще й кольором, заможні їздили у синіх, а ті, хто не могли собі цього дозволити – у зелених.

У перший день виставку відвідали безпосередньо самі залізничники, їхні родини, а також студенти, що навчаються у транспортних вузах України.

До Дня залізничника України в Києві курсуватиме також святковий ретропоїзд №897/898, яким матимуть змогу скористатися всі охочі кияни та гості столиці. Поїзд вирушить зі станції Київ-Пасажирський 4 листопада о 13:45, а закінчуватиметься подорож прибуттям на головний вокзал столиці о 16:19.

*   *   *

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-