Дозвіл на будівництво: Україна увійшла до ТОП-30 рейтингу Doing Business

Дозвіл на будівництво: Україна увійшла до ТОП-30 рейтингу Doing Business

Укрінформ
Україна посіла тридцяте місце у рейтингу Світового банку Doing Business за показником "Отримання дозволів на будівництво".

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, інформує прес-служба Мінрегіону.

"Україна підвищила позиції у рейтингу Світового банку Doing Business-2019, за загальним рейтингом зі 190 країн, піднялася з 76 рядка на 71. А за індикатором "Отримання дозволу на будівництво" піднялась із 35 позиції на 30", - написав Зубко.

За його словами, минулого року в рейтингу були враховані не всі прийняті позитивні зміни. Зокрема, скасування зайвої процедури отримання будівельниками технічних умов від Державної служби України з надзвичайних ситуацій з пожежної безпеки на будівництво. Відтепер ці вимоги отримуються разом з архітектурно-будівельними вимогами.

"Позиція України в ТОП-30 за показником "Отримання дозволів на будівництво" є в першу чергу головним індикатором для інвесторів і збільшення притоку іноземних інвестицій в країну", - зазначив урядовець.

Читайте також: Україна піднялася ще на п’ять позицій у рейтингу Doing Business - Порошенко

За підрахунками експертів Світового банку, підвищення позиції на один пункт у загальному рейтингу Doing Вusiness дає можливість країні залучити до 600 млн доларів інвестицій.

Як повідомлялось, Doing Business є одним з найпопулярніших рейтингів Світового банку, який характеризує стан інвестиційного клімату країни. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності в 190 країнах. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-