Президент доручив уряду вирішити нагальні питання вугільної галузі

Президент доручив уряду вирішити нагальні питання вугільної галузі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко звернувся до уряду щодо розв'язання нагальних питань вугільної галузі.

Про це у Facebook написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Щойно телефоном обговорили з Президентом України Петром Порошенком ситуацію, яка сьогодні склалася у вугільній галузі. Президент повідомив, що він звернувся до уряду щодо розв'язання нагальних питань. Також він запропонував разом обговорити низку питань, які не вдалося вирішити по телефону, після мого повернення до Києва з Луганщини", - сказав Волинець.

Як повідомлялося, 19 жовтня на поверхню відмовилися піднятися 33 працівники шахти імені Капустіна державного підприємства "Лисичанськвугілля" (Луганська область), оголосивши страйк. Серед вимог шахтарів - погасити заборгованість з виплат зарплат, яка становить близько 170 млн гривень. Гірники також вимагають відставки гендиректора "Лисичанськвугілля" Валентина Кисельова.

Читайте також: Гройсман відповідав на дзвінки в урядовому call-центрі

Сьогодні у Лисичанську та Кривому Розі відбулися мітинги на їхню підтримку. У резолюції мітингувальники вимагають "вжити невідкладних заходів, спрямованих на погашення заборгованості по зарплаті у повному обсязі співробітникам шахти ім. Капустіна».

Напередодні гірники шахти імені Д. Ф. Мельникова також вдалися до акції протесту, вимагаючи виплати заборгованої зарплати: упродовж двох годин перекривали дорогу в Лисичанську. 

У серпні Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін у закон "Про Державний бюджет України на 2018 рік", яким державним шахтам додатково виділяється 1,4 млрд грн дотацій для погашення заборгованості із заробітної плати гірникам.

Шахтарі заявляють, що кошти їм не надійшли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-