Зубко пообіцяв запуск Фонду енергоефективності у І кварталі наступного року

Зубко пообіцяв запуск Фонду енергоефективності у І кварталі наступного року

Укрінформ
Запуск Фонду енергоефективності запланований на І квартал 2019 року.

Про це під час круглого столу у Верховній Раді сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це можливості народних депутатів - внести пропозицію щодо збільшення фінансування "теплих кредитів". Зараз йде конкурсний відбір членів наглядової ради Фонду енергоефективності, яка ухвалюватиме всі рішення. У І кварталі 2019 року фонд буде запущено", - сказав Зубко

За його словами, 1,5 млрд грн спрямовується у статутний капітал з держбюджету. Ще 3 млрд грн готові надати для співфінансування установи міжнародні партнери.

Він висловив думку, що 55 млрд грн, які зараз витрачаються на субсидії, будуть поступово перенаправлені та реінвестовані у термомодернізацію.

"Ми працюємо паралельно, щоб запропонувати наглядовій раді уже готові рішення. Ми готуємо пакет документів, який ми запропонуємо", - додав Зубко.

Читайте також: Децентралізація перетворила регіони на інвестиційні хаби - Зубко

Як повідомлялося, 18 квітня 2018 року між представниками ЄС та уряду України було підписано Фінансову угоду про надання 50 млн євро безповоротного фінансування для Програми підтримки енергоефективності в Україні (EE4U), що спрямована на підтримку Фонду енергоефективності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-