Сотні тисяч працівників уже вивели “з тіні” - Гройсман

Сотні тисяч працівників уже вивели “з тіні” - Гройсман

Укрінформ
Після того, як Кабінет міністрів узяв під контроль розв’язання питання тіньової зайнятості у вересні, процес пішов і права сотень тисяч працівників уже захищено.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман написав у Facebook.

“Потрібні були радикальні рішення. Тоді дали роботодавцям місяць, аби влаштувати своїх працівників згідно з вимогами закону. В іншому разі – повний набір перевірок з подальшими висновками і заходами. До уряду дослухалися. Процес пішов. Права сотень тисяч працівників уже захищено”, - зазначив Гройсман.

Він нагадав, що питанню тіньової зайнятості КМУ присвятив одну з нарад у вересні. Тоді проблема набула серйозних масштабів і несла реальну соціальну загрозу.

За даними Державної фіскальної служби України, у вересні роботодавці повідомили про прийняття на роботу 482,7 тис. найманих працівників. А за п'ять днів жовтня - 169,5 тис. осіб.

Читайте також: Держслужба зайнятості за 8 місяців працевлаштувала 549 тисяч осіб

Найбільшу кількість повідомлень подано від бізнесу, що працює у роздрібній торгівлі. За п'ять днів вересня офіційно найнято 3,5 тис. осіб, вже з початку жовтня зросла кількість майже в 4 рази – до 12,4 тис. У сфері громадського харчування: на початку вересня було зареєстровано 1,6 тис. співробітників, у жовтні - 8,1 тис. осіб. У будівництві - 1,7 тис. проти 4,3 тис. працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-