У вересні кредитний портфель банків у гривні зріс на 1,1% - НБУ

У вересні кредитний портфель банків у гривні зріс на 1,1% - НБУ

Укрінформ
Гривневий кредитний портфель у банківській системі України у вересні 2018 року зріс на 1,1% - до 614,6 млрд грн.

Про це свідчать попередні дані "Грошово-кредитної статистики" за вересень, повідомляє прес-служба НБУ.

«Кредитний портфель банків у національній валюті у вересні збільшився на 1,1% до 614,6 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що у вересні банки активно надавали кредити корпоративному сектору - їх обсяг зріс як у національній валюті (на 1,1% до 485,7 млрдгрн), так і в іноземній (в доларовому еквіваленті вони збільшилися на 1,3% - до 14,7 млрд дол. США).

Водночас обсяг гривневих кредитів населенню у вересні зріс на 0,9% - до 127,4 млрд грн.

У Національному банку України наголошують, що вартість гривневих кредитів для бізнесу зросла, для населення - залишалася майже на рівні попереднього місяця.

«Ставки за гривневими кредитними ресурсами, передусім бізнесу, відреагували на збільшення облікової ставки, звуження ліквідності банківської системи та значного попиту на кредитні ресурси. Ставки за гривневими кредитами корпоративного сектора підвищилися на 1,9 в. п. до 19,8% річних, домашніх господарств - на 0,3 в. п. до 32,1% річних», - зазначають у НБУ.

Читайте також: Чому МВФ вірить у гривню більше, ніж Кабмін і НБУ

Як повідомляв Укрінформ, за результатами оприлюдненого Національним банком України "Опитування про умови кредитування", що проводилося з 20 березня до 10 квітня 2018 року серед кредитних менеджерів 64 банків, на ці банки сукупно припадає понад 98% загальних активів системи, у наступні 12 місяців банки очікують на пожвавлення кредитування як бізнесу, так і населення. Найбільш оптимістичні сподівання стосуються корпоративного кредитування - збільшення кредитного портфеля бізнесу очікували 76% опитаних банків, приросту кредитів фізичним особам - 69%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-