Обсяг гривневих депозитів банків у вересні зріс на 1,5% - НБУ

Обсяг гривневих депозитів банків у вересні зріс на 1,5% - НБУ

Укрінформ
Обсяг гривневих депозитів у банківській системі України у вересні 2018 року зріс на 1,5% - до 502 млрд грн.

Про це свідчать попередні дані "Грошово-кредитної статистики" за вересень, повідомляє прес-служба НБУ.

«У вересні банки продовжували активно залучати кошти на депозитні рахунки. Обсяг гривневих депозитів банків зріс на 1,5% до майже 502 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що найбільш активно банки залучали кошти населення. Притоку коштів на депозитні рахунки домогосподарств, поміж іншого, сприяло збереження високих темпів зростання заробітної плати.

«Обсяг депозитів домашніх господарств у національній валюті в платоспроможних банках зріс на 2,8% до 258,7 млрд грн, депозити в іноземній валюті (в доларовому еквіваленті) збільшилися на 1,4% – до 8,7 млрд дол. США», - повідомляють у НБУ.

Водночас обсяг гривневих депозитів бізнесу в платоспроможних банках залишився практично на рівні попереднього місяця (242,5 млрд грн), тоді як кошти в іноземній валюті (в доларовому еквіваленті) зросли на 1% (до 5.3 млрд дол. США).

Читайте також: Чому МВФ вірить у гривню більше, ніж Кабмін і НБУ

У вересні вартість гривневих депозитів для бізнесу зросла, для населення – залишалася майже на рівні попереднього місяця.

«Підвищилася і дохідність гривневих депозитів для бізнесу – на 0,6 в. п. до 13,0% річних. Водночас вартість гривневих депозитів населення залишилася практично на рівні попереднього місяця (10,6% річних), що пов‘язано з посиленням диференціації окремими банками процентних ставок за строковими депозитами та коштами на вимогу (за рахунок зниження ставок за останніми)», - зазначають у НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-