Торгівля України з країнами-партнерами в ГУАМ зросла на 52% за рік - Гройсман

Торгівля України з країнами-партнерами в ГУАМ зросла на 52% за рік - Гройсман

Укрінформ
Обсяг торгівлі України з країнами-партнерами в ГУАМ зріс на 52%, що свідчить: країна надає важливого значення співробітництву в рамках цієї організації.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на спільній прес-конференції з главами урядів Молдови, Грузії та Азербайджану за підсумками саміту ГУАМ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Це друга наша зустріч у такому форматі. Україна надає важливого значення співпраці в рамках ГУАМ. Це взаємодія приносить конкретні результати, про що свідчить і що виросли на 52% показники обсягу торгівлі України з нашими партнерами», - зазначив Гройсман.

За словами глави Кабінету міністрів України, в рамках саміту, який відбувся у Молдові, обговорювалася конкретний порядок денний: про поглиблення економічного співробітництва, пошук нових механізмів взаємодії та усунення бар'єрів для врегулювання всіх питань, що виникають. Визначено, за словами прем'єра, і завдання на майбутній період, зокрема, на 2019 рік.

«Ми обговорили сьогодні й питання завершення переговорного процесу щодо угоди про створення Зони вільної торгівлі між країнами ГУАМ, адже економічний потенціал наших держав далеко не вичерпаний, і ми повинні мобільніше вирішувати питання економічного співробітництва», - підкреслив глава українського уряду.

Читайте також: Гройсман: Позиція країн ГУАМ має бути активнішою і потужнішою

Як повідомляв Укрінформ, у Молдові відбувся саміт глав урядів країн-членів ГУАМ,у якому взяли участь прем'єр-міністри Молдови Павло Філіп, України Володимир Гройсман, Грузії Мамука Бахтадзе, а також віце-прем'єр Азербайджану Алі Ахмедов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-