Нафтогаз у сім разів знизив частку у постачанні блакитного палива промисловості

Нафтогаз у сім разів знизив частку у постачанні блакитного палива промисловості

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" з 2014 по 2017 роки знизила свою частку на ринку постачання газу промисловим споживачам із 84% до 12%.

Про це на прес-конференції сказав головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"На ринку постачання газу промисловим споживачам є достатня кількість імпортерів, близько 40. Є достатня кількість приватних видобувних компаній, які видобувають більш ніж 4 млрд кубометрів газу, є достатні потужності, щоб імпортувати газ з ЄС та Росії. Якщо раніше Нафтогаз мав монопольне становище, частка нашого ринку була 84% у 2014 році, то після того, як ринок був інтегрований у європейський ринок та поєднаний з ринками Словаччини, Польщі, Чехії, Угорщини, Австрії та Німеччини, у 2017 році частка Нафтогазу на українському нерегульованому ринку газу складала 12%", - сказав Вітренко. 

Читайте також: Нафтогаз пропонує зміни до положення про спеціальні обов'язки

Він зазначив, що НАК втратив своє монопольне становище на ринку постачання газу промисловості з низки причин.

"Нафтогаз втрачав монопольне становище на ринку поставок промисловості не просто так. Насправді монополістом на українському ринку був не Нафтогаз, а Газпром. Заробляв на українських споживачах не Нафтогаз, а Газпром. Нашою метою було не дати Газпрому заробляти на українських споживачах. Ми добровільно демонополізували оптовий ринок газу", - зазначив Вітренко.

Як повідомляв Укрінформ, у 2017 році пряма економія Нафтогазу за рахунок імпорту з ЄС, а не від Газпрому становила 1,29 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-