В Ізмаїльському порту розпочалися днопоглиблювальні роботи - АМПУ

В Ізмаїльському порту розпочалися днопоглиблювальні роботи - АМПУ

Укрінформ
Екіпажі двох суден-земснарядів і двох самохідних шаланд румунської компанії Complex Delta SRL приступили до реалізації проекту експлуатаційного днопоглиблення в Ізмаїльському порту.

У рамках укладеного контракту з Адміністрацією морських портів України підрядник виконає роботи з очищення дна від наносів у дунайських портах Ізмаїл та Рені, повідомляє прес-служба АМПУ.

"Метою днопоглиблення в портах Ізмаїл та Рені є, по-перше, приведення глибин до навігаційних, а по-друге, - забезпечення безпеки судноплавства. За сім місяців поточного року обидва порти демонструють позитивну динаміку роботи. Ізмаїл наростив вантажообіг на 16%, а Рені — 44%", - зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

За його словами, "проведення днопоглиблювальних робіт гарантує для державних стивідорів і приватних компаній, які працюють в дунайських портах, безпечний прохід суден по акваторії і сприятиме стабільній роботі гаваней".

Загальний орієнтовний обсяг грунту, який належить підняти, становить 200 тисяч кубометрів, у тому числі на ділянках акваторії Ізмаїльського морського порту - 156 тисяч кубометрів і на ділянках акваторії Ренійського морського порту - 44 тисячі кубометрів.

Зокрема, в Ізмаїльському порту днопоглиблення буде здійснено біля причалів №№ 12–14, 19–22, на вході у ківш 90 кілометра Дунаю, у ковші і на вході у ківш 85 кілометра Дунаю.

У Ренійському порту румунська компанія виконає днопоглиблення в акваторії на вході в затон, в акваторії біля причалів №№ 17–18, 15–16, 8–9 і 3–4.

Вартість робіт становить майже 32 мільйони гривень. Запланований термін проведення днопоглиблення в обох портах - до 5 місяців.

Читайте також: В АМПУ повідомили, скільки пасажирів в цьому році обслужили українські морпорти

Як повідомлялося, договір АМПУ з компанією Complex Delta SRL було укладено на початку серпня за підсумками тендеру. Компанія запропонувала найбільш низьку вартість за послуги, в результаті чого, була визначена електронною системою державних закупівель Prozorro переможцем.

Фото: сайт АМПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-