Аграрії залучають нові міжнародні інвестиції у насінництво - Мінагро

Аграрії залучають нові міжнародні інвестиції у насінництво - Мінагро

Укрінформ
Запуск нового сучасного насіннєвого заводу міжнародної компанії «Байєр» підтверджує те, що в Україні створені всі умови для залучення інвестицій і аграрний сектор є одним з найбільш привабливих. 

Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час урочистого відкриття насіннєвого заводу компанії «Байєр» (Монсанто) у с. Почуйки Житомирській області, 5 вересня, повідомляє прес-служба Мінагро.

«Інвестиції в аграрний сектор і, зокрема, в насінництво, дозволяють виробникам застосовувати сучасні технології у рослинництві, що в цілому сприятиме підвищенню врожайності сільськогосподарських культур та збільшенню їх валових показників», - зазначив Шеремета. 

Він додав, що окрім забезпечення аграріїв високоякісним насінням, новий завод – це нові робочі місця, наповнення місцевого бюджету та розвиток регіону. Так, завод забезпечить 85 постійних та 220 сезонних робочих місць для виробництва, зберігання та вчасної дистрибуції  750 000 посівних одиниць насіння кукурудзи щорічно.

Читайте також: Посол України оцінив потенціал агроринку з Іраном у $3 мільярди

Підприємство, до складу якого входитимуть дві сушарки для насіння та логістичний центр, розпочне роботу у посівному сезоні 2019 року. Завод має високий рівень автоматизації та комп’ютеризації виробничих процесів, устаткований обладнанням провідного світового постачальника Cimbria. Його потужності постачатимуть насіння кукурудзи 2,5 тисячам українських господарств. У майбутньому планується розширення діяльності заводу, в тому числі й постачання на міжнародні ринки.

Обсяг інвестицій заводу компанії «Байєр»: 200 млн доларів США. Розрахункові надходження до місцевого бюджету: 3 млн грн на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-