Аналітики сказали, коли долар може

Аналітики сказали, коли долар може "перевалити" за 28

Укрінформ
Долар на міжбанківському ринку за тиждень може сягнути рівня у 28,1 гривні, а готівковий у банках - 28,1/28,4 гривні.

Про це зазначено у щотижневому прогнозі форекс-компанії "Альпарі", який є у розпорядженні Укрінформу.

"На тижні, що почався, ми очікуємо продовження зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько позначки 28,1 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 28,1/28,4 грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулого тижня курс долара до гривні помітно зріс на усіх сегментах валютного ринку на 1,2-2,4%.

Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлюваний НБУ, зріс з 27,25 грн до 27,90 грн, або на 2,4%. Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними УкрДилінгу, за цей же час зросли з 27,34/27,38 до 27,68/27,72 (+1,2%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара у банках за тиждень зросли з 27,20/27,50 до 27,63/27,96. Таким чином, купівля зросла на 1,6%, а продаж - на 1,7%. При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею розширився з 1,1% до 1,4% за рахунок швидшого зростання продажу у порівнянні із купівлею.

Читайте також: Нацбанк сказав, скільки витратив на "порятунок" гривні

У Альпарі підкреслюють, що минулого тижня гривня знову стала жертвою нервовості глобальних інвесторів, зумовленої падінням турецької ліри під впливом санкцій США. На тлі цього інвестори позбулися облігацій країн із ринками, що формуються, у національній валюті та конвертували отримані гроші у долар, який має репутацію "тихої гавані". Цей процес не оминув і український ринок.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк пояснив збільшення попиту на іноземну валюту сезонними, ситуативними та психологічними чинниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-