Гройсман пояснив як в Україні відбуватиметься системна модернізація житла

Гройсман пояснив як в Україні відбуватиметься системна модернізація житла

Укрінформ
В Україні найближчим часом розпочне працювати Державний фонд енергоефективності, завдяки якому проводитиметься системна модернізація у житловому секторі.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман написав у Facebook. 

“Незабаром буде запущений Державний фонд енергоефективності, завдяки йому будемо системно проводити модернізацію у житловому секторі”, - зазначив глава уряду.

За його словами, також продовжує ефективно працювати програма "Теплі кредити" для населення. Вже зараз їх видано понад 19 тис. на загальну суму понад 585 млн гривень

“Я хочу, щоб Україна стала енергонезалежною, щоб нам не довелось більше купувати газ в Росії чи будь-де в іншому місці. Щоб цього досягти, треба... споживати стільки газу, скільки видобуваємо”, - підкреслив Гройсман.

Прем’єр-міністр запевнив: держава збільшує видобуток та серйозно зменшує споживання ресурсів, застосовує технології енергозбереження.

Читайте також: Насалик має сконцентруватися на пошуку фінансів для вугільної галузі — Гройсман

Як повідомлялося, уряд створив державну установу “Фонд енергоефективності”. Передбачається, що вона займатиметься такими видами діяльності: підтримка ініціатив щодо енергоефективності; впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі; сприяння зменшенню викидів двоокису вуглецю з метою виконання Паризької угоди; проведення комунікаційних заходів, пов’язаних з підвищенням рівня поінформованості населення у сфері енергозбереження та енергоефективності; сприяння забезпеченню дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності.

Органами управління Фонду є: Наглядова рада та Дирекція. Діяльність установи не має на меті одержання прибутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-