Миколаївський суднобудівний виплатив робітникам 1,9 мільйона зарплатного боргу

Миколаївський суднобудівний виплатив робітникам 1,9 мільйона зарплатного боргу

Укрінформ
ДП "Миколаївський суднобудівний завод", що входить до складу "Укроборонпрому", проводить погашення заборгованості перед робітниками і вже виплачено 1,9  мільйонів гривень. 

Про це повідомив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін. 

"Завдяки ефективному комплексному підходу до вирішення накопичених проблем, "Укроборонпром" відновив стабільну роботу "Миколаївського суднобудівного заводу". Підприємство отримало головне - стабільну роботу, вчасне виконання якої дозволить стабілізувати виплати заробітної плати та гасити заборгованість. Наразі мова йде про 4,54 млн грн зарплатні за перші півроку роботи та ще 1,9 млн грн погашеної заборгованості", - заявив  Букін.

Він зазначив, що також були перераховані усі пов'язані податки і збори, у тому числі ЄСВ на суму понад 1,2 млн грн. Таким чином загальна сума виплат становить 3,1 млн грн. Фахівцями заводу у цьому році вже виконані роботи з ремонту малих броньованих артилерійських катерів та інших суден. 

Читайте також: У Гройсмана розглядають два варіанти проведення анбандлінгу в Нафтогазі

Окрім того, "Миколаївській суднобудівний завод" отримав розроблений та затверджений фінансовий план підприємства. А з 1 липня впроваджена нова структура управління та штатний розпис підприємства, які передбачають суттєво зменшення адміністративно-управлінського та допоміжного персоналу без втрати функціональності підприємства.

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня 2017 року Премєр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву "Укроборонпрому" погасити борги по зарплаті миколаївським суднобудівникам до 25 грудня. Проте там заявили, що виплата заробітної плати працівникам підприємства повністю залежить від Кабінету міністрів, який має прийняти рішення щодо ракетного крейсера "Україна". Адже, на їх думку, заборгованість виникла через те, що з лютого 2015 року держава припинила відшкодувати витрати заводу на утримання недобудованого крейсера "Україна". Отож самі ж вони погасити заборгованість заводчанам не можуть.

20 лютого цього року повідомлялось, що борги по заробітній платі працівникам двох миколаївських суднобудівних підприємств - ДП «Миколаївський суднобудівний завод» (донедавна «Суднобудівний завод ім. 61 комунара») та ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» - становлять близько 84 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-