Шахтарі наполягають на додаткових 2,8 мільярда для фінансування галузі - Волинець

Шахтарі наполягають на додаткових 2,8 мільярда для фінансування галузі - Волинець

Укрінформ
Шахтарі наполягають на ухваленні проекту закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі, що дозволить виділити 2,8 мільярда гривень.

Про це сказав на брифінгу голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Законопроектом № 8362 передбачено внести зміни до бюджету до кінця року, виділивши додатково на модернізацію вугільної промисловості 2,8 млрд грн. Це дозволило б нам купити устаткування, зарядити лави, пройти капітальні гірничі роботи, зберегти робочі місця", - сказав Волинець.

За його словами, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що уряд працює над проблемами вугільної промисловості, проте не говорить про конкретні дії. 

Окрім Прем'єр-міністра, шахтарі також зустрілися з міністром енергетики і вугільної промисловості, а також фахівцями міністерства.

Читайте також: Шахтарям сьогодні надійдуть 324 мільйони зарплатного боргу - Міненерго

Як повідомлялося, 3 липня півсотні гірників ДП "Львівугілля" перекрили міжнародну трасу Левів - Рава-Руська, вимагаючи виплати заробітної плати. Вже 5 липня Мінфін виділив кошти - 324 млн грн, і Міненерговугілля розподілило їх відповідно до рішення уряду. Очікувалося, що вони надійдуть на вуглевидобувні підприємства ще в п'ятницю, 6 липня.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня на засіданні уряду Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив профільним відомствам виробити рішення щодо погашення заборгованості з виплати зарплати шахтарям, а також повідомив, що ініціюватиме перевірку всієї державної вугільної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-