Домовитися не вийде - Гройсман про контрабанду на Одеській митниці

Домовитися не вийде - Гройсман про контрабанду на Одеській митниці

Укрінформ
Компанії, що займаються "сірим" і "чорним" експортом, не зможуть домовитися про чергові схеми на митниці, тому їм доведеться сплачувати податки, якщо вони хочуть заходити в Україну.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Беремо тільки Одеську митницю. З 20 по 26 червня розмитнено 1112 контейнерів з товарами на загальну суму 498 млн", - сказав Гройсман.

За його оцінкою, після викриття ряду схем за окремими позиціями сума податків, сплачена під час розмитнення, зросла вдвічі.

"Я розумію, що коли ми почали боротьбу і ці гроші потрапляють у бюджет, то хтось їх втратив. Ці гроші шалені. Я думаю, що у багатьох кабінетах істерика - потоку немає", - наголосив Гройсман.

За його даними, наразі у нейтральних водах перебувають 4 тис. контейнерів, що чекають на розмитнення.

"Їм говорять: завтра, післязавтра, через тиждень - домовимося. Не домовитеся. Заходьте, платіть податки", - додав Прем'єр-міністр.

Читайте також: Гройсман "по секрету" сказав, чому взявся за митницю

Як повідомлялося раніше, в Одеській митниці виникли збої з оформленням вантажів, оскільки власники контейнерів не подають контейнери для оформлення через побоювання бути викритими у схемах з податками. На розмитнення подають документи лише ті компанії, які повністю займаються "білим" імпортом.

В Одеській митниці ДФС, у свою чергу, стверджують, що оформлення контейнерів з імпортними товарами у морському порту здійснюється в штатному режимі і в звичних обсягах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-