Туалети у супермаркетах можуть стати обов’язковою нормою проектування

Туалети у супермаркетах можуть стати обов’язковою нормою проектування

Укрінформ
Мінрегіон оновлює будівельні норми і пропонує ввести обов'язкову норму щодо проектування туалетів для відвідувачів у великих супермаркетах, гіпермаркетах та інших продовольчих магазинах.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, інформує прес-служба Мінрегіону.

«Сьогодні у діючому ДБН прописана необхідність їх ( туалетів - ред.) проектування лише у таких непродовольчих закладах як ТРЦ, універмаги, великі магазини одягу чи взуття. Ми хочемо зробити це обов'язковим і для продуктових магазинів, зокрема, великих супермаркетів та гіпермаркетів. Люди можуть провести до декількох годин, обираючи продукти в таких закладах, але тому що ця норма є не обов'язковою, то частіше за все туалети в них облаштовують тільки для персоналу», - сказав він.

Відповідні зміни містяться у змінах до ДБН В.2.2-23:2009 «Будинки і споруди. Підприємства торгівлі».

Згідно зі змінами у ДБН, громадські туалети для відвідувачів слід проектувати в супермаркетах, гіпермаркетах, гастрономах та великих продуктових магазинах з торговельною площею 2500 кв. м і більше із розрахунку 1 санітарний прилад на 600 кв. м торговельної площі.

Читайте також: Мінрегіон оголошує нову хвилю конкурсів у директорати

Туалетні кімнати мають бути роздільними для чоловіків та жінок та обов'язково мати універсальну кабіну для людей з інвалідністю.

Як відомо, державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-