Укрзалізниця цьогоріч капітально відремонтувала 44 локомотиви – Кравцов

Укрзалізниця цьогоріч капітально відремонтувала 44 локомотиви – Кравцов

Укрінформ
Афілійовані підприємства і виробничі підрозділи регіональних філій ПАТ «Укрзалізниця» у січні-травні поточного року капітально відремонтували 44 локомотиви та провели ще понад 3,1 тис. поточних ремонтів тягового рухомого складу. 

Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

«В умовах, коли інвентарний парк локомотивів майже повністю зношений, а нова техніка за контрактом з GE очікується, наші підрозділи мають забезпечити якісні та своєчасні ремонти та модернізацію. За 5 місяців поточного року капітально відремонтовано 44 локомотиви», – повідомив Кравцов. 

Окрім цього, за словами керівника Укрзалізниці, у виробничих підрозділах товариства проведено понад 3,1 тис. поточних ремонтів локомотивів, у тому числі понад 2,4 тис. ремонтів електровозів та 690 тепловозів.

Також для забезпечення перевізного процесу справним тяговим рухомим складом в Укрзалізниці втілюються програми відновлення експлуатаційного парку локомотивів, якими в першому та другому кварталі 2018 року передбачено введення в експлуатацію 384 локомотивів. Станом на 1 червня відновлено працездатність 216,5 од. локомотивів.

Раніше повідомлялося, що в червні-липні Укрзалізниця планує перевірити технічний стан 305 локомотивів, що знаходяться в експлуатаційному та резервному парках локомотивних депо Кременчук, Кривий Ріг, Львів-Захід та Мукачево.

Інвентарний парк локомотивів Укрзалізниці становить 3566 одиниць, з них: 550 – пасажирські (71 – тепловози, 479 – електровози), 1758 – вантажні (609 – тепловози, 1149 – електровози), 1258 – маневрові тепловози. 

Читайте також: Укрзалізниця перевірить технічний стан 305 локомотивів – Кравцов

З метою оновлення парку локомотивів у лютому 2018 року підписано пакет важливих документів довгострокового партнерства з компанією General Electric. З них розпочинається перший етап співробітництва з GE для оновлення та модернізації парку тепловозів Укрзалізниці. Зокрема, підписано рамкову угоду між Укрзалізницею та GE щодо 15-річного партнерства оновлення та модернізації рухомого тягового складу. В рамках підписаних угод Укрзалізниця планує у 2018 році отримати в лізинг 30 нових дизельних локомотивів GE TE33AC з рівнем локалізації 10 %.

5 червня 2018 року компанія GE Transportation і ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» підписали угоду про локалізацію виробництва 30 локомотивів TE33A серії Evolution. Передбачається, що перші тепловози Укрзалізниця отримає наприкінці 2018 року.

А 21 червня 2018 року керівники Укрзалізниці та General Electric Transportation обговорили хід виконання угоди про будівництво локомотивів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-