Крюківський завод зриває закупівлю ескалаторів для київського вокзалу - УЗ

Крюківський завод зриває закупівлю ескалаторів для київського вокзалу - УЗ

Укрінформ
"Укрізалізниця" заявляє, що Крюківський вагонобудівний завод зриває закупівлю ескалаторів для київського вокзалу.

Про це повідомляється на сайті "Укрзалізниці".

 "Заміна ескалаторів на Центральному вокзалі в Києві відкладається на невизначений час через оскарження тендеру товариством з обмеженою відповідальністю «Інструментальний завод», що входить до складу ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Скаргою до Антимонопольного комітету України цей суб’єкт господарювання заблокував відкриті торги на закупівлю та встановлення двох ескалаторів для Центрального залізничного вокзалу", - йдеться у повідомленні.

На думку фахівців Укрзалізниці, Крюківський вагонобудівний завод, лобіюючи свої інтереси та вимагаючи підняття ціни, заблокував тендер на виготовлення та встановлення двох ескалаторів для Центрального залізничного вокзалу станції Київ-Пасажирський. Компанія вже готує оскарження цього рішення АМКУ, бо не може дозволити, щоб пасажири залишилися на невизначений термін без належного обслуговування на головному вокзалі країни.

В той же час в Укрзалізниці зазначили, що вже більш як півтора року намагаються замінити ескалатори на нові, які були б зручними для пасажирів та працювали безперебійно. Із цією метою філія «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» оголосила тендер і сподівалась отримати нові підйомники в третьому кварталі поточного року, але через блокування торгів «Інструментальним заводом» терміни доставки та монтажу нових ескалаторів можуть бути суттєво зміщені.

Читайте також: Великі проблеми малої приватизації

Як повідомлялося, у відкритих торги у системі Prozorro, окрім ТОВ «Інтструментальний завод», беруть участь ТОВ «Київенергопроект» та ТОВ «Шиндлер», що є відомим світовим виробником такого обладнання.

21 червня 2018 року Антимонопольний комітет України розглянув скаргу ТОВ «Інструментальний завод» та зобов’язав філію «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» визнати недійсними відкриті торги. У свою чергу «Пасажирська компанія» готується оскаржити рішення Антимонопольного комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-