Український авіаперевізник SkyUp сьогодні виконає два перші рейси

Український авіаперевізник SkyUp сьогодні виконає два перші рейси

Укрінформ
Сьогодні, 21 травня 2018 року, новостворений український авіаперевізник компанія SkyUp виконає перші рейси.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, інформує прес-служба Мінінфраструктури.

«Сьогодні мають відбутися два перші рейси SkyUp до курортних міст Єгипту. Але нагадаю, що у планах авіакомпанії на перший рік роботи - не тільки виконання міжнародних чартерних перевезень, а також відкриття регулярних українських та міжнародних напрямків», - зазначив Омелян.

Урядовець додав, що Державна авіаційна служба України наразі максимально сприяє роботі як національних, так і іноземних компаній.

Читайте також: Український лоукостер SkyUp отримав право на польоти

Як відомо, чартерні перевезення авіакомпанії SkyUp у 2018 році будуть здійснюватися з Києва, Харкова, Львова та Одеси за 16 напрямками - Анталія, Бодрум, Даламан, Шарм-ель-Шейх, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тірана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака, Дубай.

Планується, що перші внутрішні українські регулярні рейси запустяться в кінці червня 2018 року. На першому етапі рейси заплановано за двома напрямками: Київ - Одеса, Харків - Одеса.

Міжнародні регулярні рейси в 2018 році плануються за такими напрямками - Київ - Барселона, Київ - Дубай, Київ - Ларнака.

З 2019 року мережа маршрутів буде розширюватися разом зі зростанням парку літаків авіакомпанії SkуUp.

Вартість усіх регулярних перевезень буде формуватися за лоукост-моделлю без багажу та обраних додаткових послуг. Вартість буде залежати від напрямку обраної подорожі та від часу придбання квитків. Наприклад, квиток «Київ-Одеса» коштуватиме від 499 гривень в один бік.

Лише за 2018 рік авіакомпанія планує надати послуги близько 650 000 українців.

Наразі флот авіакомпанії складається з середньомагістральних суден типу Боїнг 737-800 NG (Neхt Generation) ємністю Y189 місць, 2013 року випуску. Це наймолодший флот серед українських авіакомпаній - середній вік повітряних суден складає 4 роки.

Цей тип літаків є найбільш затребуваним серед лоукост-перевізників в усьому світі. Вже в 2018 році флот буде збільшено до 5-ти літаків. А динаміка розвитку передбачає розширення флоту мінімум на 3 судна на рік на базі бортів Боїнг 737-800 та  Боїнг 737МАХ (нове сімейство літаків, що прийде на зміну Боїнгу 737NG).

У 2019 році планується збільшення бортів до 8.

Також авіакомпанія SkyUp підписала контракт з корпорацією The Boeing Company на 624 мільйони доларів на виробництво п'яти високотехнологічних літаків серії Boeing 737 Max з можливістю дозамовлення ще п'яти літаків. Таким чином, у 2023-2024 роках в Україні з`явиться до десяти нових надсучасних літаків, які використовуватимуться українською авіакомпанією. Це безпрецедентний контракт для українських авіакомпаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-