Нацбанк спростив купівлю валюти для погашення кредитів

Нацбанк спростив купівлю валюти для погашення кредитів

Укрінформ
Національний банк продовжує лібералізувати умови купівлі іноземної валюти та сприяти розвитку економічної конкуренції на міжбанку.

Про це інформує прес-служба НБУ.

"По-перше, Національний банк розширює можливості для клієнтів-позичальників обирати оптимальний курс купівлі іноземної валюти в уповноважених банках з метою виконання зобов'язань перед уповноваженим банком-кредитором за кредитним договором", - йдеться у повідомленні.

Досі резидент-позичальник мав право купувати іноземну валюту лише через уповноважений банк, що обслуговує кредитний договір: "Відтепер він зможе купувати її і через інші банки за власним вибором, у яких у нього має бути відкритий поточний рахунок в іноземній валюті".

"По-друге, Національний банк спрощує для іноземних інвесторів порядок повернення інвестицій та доходів від їх здійснення", - зазначає регулятор.

Читайте також: НБУ скасував ліміт на зняття валюти з банківських рахунків

Крім того, НБУ скасував вимогу, яка зобов'язувала банки здійснювати взаємні розрахунки за операціями з купівлі-продажу інвалют та банківських металів за гривні лише після підтвердження угод за допомогою засобів Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-