Гройсман: 26 років в Україні не було чесної приватизації

Гройсман: 26 років в Україні не було чесної приватизації

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що сенс проведення публічної приватизації в тому, аби залучити нові інвестиції в державний сектор - чесно та прозоро, з максимальною вигодою для держави.

Про це він заявив під час спілкування з пресою в рамках робочого візиту на Закарпаття, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Питання залучення інвестицій в державний сектор через приватизацію буде вирішуватися тільки в один спосіб — абсолютно прозоро через електронні торги з максимальним колом конкуренції", - сказав він.

За словами прем'єра, це дуже важливо, бо досі в Україні ніколи за 26 років не було випадків чесної приватизації.

"Були просто випадки, коли наближені до влади люди купували за копійки те, що коштує сотні мільйонів або мільярди. Під цією назвою проводились зовсім інші операції”, - сказав премєр.

Читайте також: Україні не варто ставити мовний ультиматум - Гройсман

На його думку, те, що пропонується зараз на розгляд парламенту, — одна із найкращих європейських практик по залученню інвестицій в державний сектор, в умовах відкритості та конкуренції. І те, що робить уряд зараз, - це перший абсолютно відкритий підхід до приватизації.

“Мета приватизації не в тому, щоб щось продати, щоби спустити ці підприємства, які на сьогодні є осередками корупції. Мета в тому, щоби туди прийшли інвестиції, щоб там створили нові робочі місця, більш професійно, якісно, з новим технологічним рівнем. Аби ці підприємства виробляли нову продукцію, яка буде завойовувати ринки — і внутрішні, й зовнішні”, - сказав Гройсман

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-