Конфлікт на

Конфлікт на "АрселорМіттал”: мирити працедавця і колектив буде спецкомісія

Укрінформ
Представники працедавця ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» і трудового колективу дійшли згоди щодо створення примирної комісії для вирішення трудового спору.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі підприємства.

"4 травня, після обговорення протягом майже 26 годин поспіль, представники працедавця ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» і трудового колективу, незважаючи на розбіжності, дійшли згоди щодо створення примирної комісії для вирішення колективного трудового спору, що раніше був зареєстрований розпорядженням Національної служби посередництва і примирення в Дніпропетровській області. Сторони домовилися делегувати по 12 представників до складу комісії", - зазначили в прес-службі.

Відомо, що в рамках процедур примирення мають бути розглянуті вимоги трудового колективу та опрацьовані рішення, які задовольнили б усі сторони колективного трудового спору, і передусім працівників підприємства.

Щодо деталей спору, у прес-службі повідомили, що сторони включили в угоду пункт про нерозголошування документів і відомостей, які містять комерційну таємницю та іншу захищену законодавством інформацію.

Читайте також: Вимогу європейського рівня зарплати на Арселорі назвали тиском на компанію

Після прийняття та підписання рішення за кожною окремою вимогою найманих працівників сторони спільно повідомляють про прийняті рішення примирної комісії.

У випадку, якщо сторони не досягнуть взаємної згоди, інформація буде оприлюднена в ЗМІ шляхом одночасної публікації точок зору обох сторін у рамках одного матеріалу.

Перше організаційне засідання примирної комісії, на якому буде затверджено регламент роботи комісії, призначено на 10 травня 2018 року.

"Ми готові до предметного та конкретного обговорення всіх вимог, зазначених в рамках колективного трудового спору. Сподіваємося на конструктивний діалог – з об'єктивними фактами, перевіреною та підтвердженою інформацією, без зайвого емоційного забарвлення – для розробки спільного рішення, від якого виграють обидві сторони", - зазначила директор департаменту з персоналу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Олена Пилипенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-