ОПЗ готується до консервації, але звільнень не планує

ОПЗ готується до консервації, але звільнень не планує

Укрінформ
ВАТ "Одеський припортовий завод", роботу якого було зупинено 30 квітня через припинення постачань газу, готується до консервації виробничих потужностей. В той же час, звільнень працівників не планується.

Про це повідомив перший заступник голови Одеського припортового заводу (ОПЗ) Микола Щуриков на своїй сторінці у Facebook.

"Після зупинки всі непрацюючі агрегати готуються до консервації й поточних ремонтів. Звільнень працівників не плануємо. Окрім виробництва добрив завод надає послуги з перевалки добрив інших хімічних підприємств. Отриманих грошей від цієї діяльності достатньо, щоб підготуватися і провести новий конкурс", - зазначив представник адміністрації підприємства.

Він також висловив надію, що протягом кількох місяців ОПЗ вдасться запустити за рахунок давальницької сировини.

"Сподіваюся, протягом кількох місяців ми виберемо нового давальця й проведемо поточні ремонти", - зазначив Щуриков.

Він також повідомив, що держава поки що не надає допомоги заводу, який, згідно з планами приватизації на 2018 рік, готується до продажу. А передприватизаційну ціну ОПЗ понижено втричі.

"Напряму допомоги немає. Але прийняті так звані загороджувальні мита на групи товарів, що імпортуються, до яких відноситься і продукція ОПЗ, що дає можливість хоч якось конкурувати на внутрішньому ринку. Наступний етап приватизації оголошено. Документи всі готові. Проведено оцінку для встановлення стартової ціни приватизації. Вона становила еквівалент 54 млн доларів США. Це в 10 разів нижче за ціну трьохлітньої давності. Всі документи давно знаходяться у ФДМ. Чому ФДМ не випускає їх на Кабмін і затягує до завершення термінів дії оцінки, нам не відомо", - написав перший заступник голови Одеського припортового заводу.

Як повідомлялося, 30 квітня "Одеський припортовий завод" повністю зупинив роботу через припинення постачань газу на підприємство.

Читайте також: Одеський припортовий повністю зупинив роботу

За тиждень до цього ОПЗ зупинив частину виробничих потужностей, оскільки на складах не було місця для зберігання виробленої продукції. При цьому, однією з можливих причин затоварювання складів на підприємстві назвали завищену вартість продукції через ціну газу, закладеної у собівартість.

У січні поточного року Фонд держмайна розпочав передприватизаційну підготовку 20 великих підприємств, серед яких - Одеський припортовий завод.

Кабмін чекає, що чистий прибуток ОПЗ у 2018 році становитиме 174 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-