На

На "Мотор Січі" не змогли провести збори акціонерів

Укрінформ
Збори акціонерів ПАТ "Мотор Січ", де в понеділок СБУ провела санкціоновані обшуки в рамках розслідування про умисне руйнування стратегічного підприємства, не відбулося.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили представники підприємства.

"Збори, намічені на 25 квітня, не відбулися через ненадання реєстратором реєстру акціонерів", - сказав співрозмовник агентства.

У прес-службі заводу заявили, що офіційний коментар буде озвучений завтра президентом ПАТ В’ячеславом Богуслаєвим.

Як повідомлялося, 24 квітня під час брифінгу, скликаного після проведених СБУ обшуків на підприємстві, Богуслаєв заявив, що приводу для відміни зборів акціонерів немає.

Згідно з оголошенням на сайті підприємства, на розгляд виносилося 14 питань, у тому числі внесення змін у статут, затвердження нових редакцій деяких документів тощо.

На брифінгу Богуслаєв підтвердив, що продав китайцям свою частку акцій підприємства - 15%, отримавши дозвіл Національного банку. За його словами, китайські партнери привели 100 млн доларів інвестицій і наступного року планують вкласти ще 100 млн доларів.

23 квітня прес-служба СБУ заявила, що розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 і ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України за фактом підготовки до вчинення дій, направлених на ослаблення держави через руйнування стратегічного підприємства ПАТ "Мотор Січ".

23 квітня СБУ провела санкціоновані обшуки в адміністративних приміщеннях заводоуправління, відділу цінних паперів ВАТ "Мотор Січ" і місцях проживання окремих фізичних осіб.

За даними, що є у СБУ, представники іноземної компанії розвивають сучасний завод з виробництва авіадвигунів, на який планується перенести українське виробництво і передати технології. Для реалізації цих намірів, всупереч українському законодавству, іноземцями здійснена опосередкована концентрація контрольного пакету акцій "Мотор Січ", який зараз оформлений на шість офшорних компаній і фізичну особу.

Співробітниками спецслужби у взаємодії з Держфінмоніторінгом України встановлено, що продаж контрольного пакету акцій стратегічного об'єкту ВАТ "Мотор Січ" здійснювалася на адресу фізичних осіб і компаній нерезидентів в обсягах менш ніж по 10%, у зв'язку з чим існують підозри про спробу зацікавлених осіб приховати власників істотної участі і реальних бенефіціарних власників покупців акцій.

Читайте також: Богуслаєв підтверджує продаж китайцям частини акцій "Мотор Січі"

Нині представники компанії-нерезидента мають намір протиправно сконцентрувати придбаний пакет акцій, який забезпечує перевищення 50% голосів в найвищому органі управління акціонерного товариства і отримати повний контроль над його діяльністю у сфері військових оборонних замовлень, що підтверджується матеріалами справи.

СБУ продовжує досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-